Možnost izvedbe plačil po povzetju, predračunu, s kartico, kripto

Brezplačna dostava nad 70€ po vsej Sloveniji!

Hitra dobava, z možnostjo vračila!

Z vami že več kot 15 let!

Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine POINT.ER IT d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino pointer-it.si, ki jo upravlja podjetje POINT.ER IT d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja, v nadaljevanju "ponudnik". Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, obiskovalec spletne trgovine pridobi uporabniško ime, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji in aktiviranju uporabniškega računa obiskovalec postane "uporabnik" in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in "kupcem".Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Vse cene vključujejo DDV, oblikuje jih ponudnik in veljajo za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali plačila po predračunu.


Načini plačila:
- z gotovino ob prevzemu

- z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu)

- s kreditno kartico (Mastercard ali Visa)

- s kripto


Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom kupcu, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.


Cene
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Kaj pomeni "Refurbished" pri nekaterih artiklih?

Refurbished produkti, ki jih zastopa naš dobavitelj, izvirajo iz več naslovov. Eden najpogostejših je ta, da se proizvajalcem računalniške opreme vse pogosteje dogaja, da prodajna akcija ne doseže želenih in planiranih količin, kot tudi, da so določena naročila preklicana s strani distributerjev. Takšni izdelki končajo v programu Certified Refurbished. Prav tako, se v Certified Refurbished program uvrščajo vsi produkti, ki so višek proizvodnje, kot tudi produkti, katerim se med transportom poškoduje embalaža. Ti produkti pridejo v ekoloških in od proizvajalcev zapečatenih originalnih ter neodprtih embalažah, in sicer vse od trenutka, ko produkt zapusti proizvajalčevo skladišče, do trenutka, ko pride do vas. V Certified Refurbished programu spadajo tudi produkti, ki so bili na policah v trgovinah kot razstavni eksponat in produkti, ki so bili vrnjeni takoj po nakupu - DOA (Dead On arrival). Vsi produkti iz tega naslova, so bili vrnjeni neposredno v tovarno in od tam odposlani v popolnoma enakem funkcionalnem stanju, kot so odposlani vsi ostali novi produkti. Tudi ti produkti se prepakirajo in pošljejo v prodajo distributerjem za Certified Refurbished program, v zapečatenih, ekoloških in s strani proizvajalca določenih embalažah.Postopek nakupa


1. Naročilo v čakalni vrsti
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Na tej stopnji ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni na spletni strani ponudnika.

2. Naročilo potrjeno
Po preteku dveh ur od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v 48 urah, ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga
Potrošnik ima pravico v 14 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti on pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačil, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude. Edini strošek, ki ga mora plačati potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe je neposreden strošek vračila blaga.

V kolikor kupec izdelek začne uporabljati, pa si premisli, izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Pri vračilu obvezno priložite kopijo računa in obrazec za vračilo blaga, ki ga najdete TUKAJ! V kolikor nam boste poslali izdelek brez računa in pravilno izpolnjenega obrazca za vračilo blaga, vas bomo z e-pošto zaprosili za manjkajočo dokumentacijo.

Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.

Stroški dostave znašajo 3.99€ z DDV.

Blago kupljeno v spletni trgovini pointer-it.si bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji. Dostavo kupljenega blaga izven Slovenije bomo zaračunali posebej. Za blago zaračunamo dostavne stroške v Sloveniji pod zneskom nakupa 70.00 EUR, ne glede na težo, količino ali vrednost vašega naročila.

Večina izdelkov naše skladišče zapusti naslednji delovni dan po prejetem naročilu. Lahko pa se zgodi, da je izdelek, katerega ste naročil, pravkar pošel in ga ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o predvidenem roku dobave obvestili preko elektronske pošte.

Vaše naročilo bo hitro, varno in zanesljivo prispelo na vaš naslov s Pošto Slovenije.

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite je najbolje, da v prisotnosti kurirja napišete zapisnik, ki naj vam, ga podpiše. Vse kasnejše reklamacije boste težje dokazovali.

Minimalno naročilo
Posamezno naročilo mora znašati minimalno 10,00 EUR z DDV.


Komunikacija
Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila

- pošiljatelj mora biti jasno razviden

- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati


Varstvo otrok
Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj.
Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.


Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

IRPS - izvensodno reševanje potrošniških sporov

povezava do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRS): https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

pogodbeni izvajalec IRPS: Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana, mail: info@ecdr.si, telefon: 08 205 65 90

Sprememba pogojev uporabe
Ponudnik in upravljavec sistema si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni pogoje uporabe.

Sprejem pogojev uporabe
Z uporabo spletnih strani spletnega portala pointer-it.si, obiskovalec ali uporabnik sprejema te pogoje uporabe in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Zasebnost

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali prodani tretji osebi.

Obiskovalec in uporabnik
Obiskovalec sistema je vsaka oseba, ki obišče spletni portal pointer-it.si, pa ni nujno registrirana kot uporabnik sistema. Uporabnik sistema je oseba, ki se je za uporabo sistema registrirala in je pridobila uporabniško ime in geslo za uporabo sistema.

Registracija
Obiskovalec se lahko registrira kot uporabnik sistema. Pogoj je da izpolni registracijski obrazec
Ob registraciji mora uporabnik upravljavcu posredovati najmanj naslednje obvezne podatke:

  • ime in priimek
  • naslov in kraj bivanja
  • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
  • kontaktno telefonsko številko
  • geslo

Zahteva za izbris podatkov
Uporabnik ima kadarkoli možnost, da na podlagi pisnega obvestila preko elektronske pošte na naslov info@pointer-it.si, od upravljavca zahteva, da se uporabnika izbriše iz baze registriranih uporabnikov. Na vašo zahtevo bomo podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Na vašem računu pod zavihkom "Moji osebni podatki" in potem s klikom na "Prenesi moje podatke v pdf" preverite, kaj o vas hranimo.


Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več si preberite tukaj!