Možnost izvedbe plačil po povzetju, predračunu, s kartico, kripto

Brezplačna dostava nad 70€ po vsej Sloveniji!

Hitra dobava, z možnostjo vračila!

Z vami že več kot 15 let!

Računovodstvo je proces vodenja poslovnih knjig, ki vključuje beleženje finančnih transakcij, pripravo finančnih izkazov in analiziranje finančnih podatkov za upravljanje podjetja. Računovodstvo je pomemben del poslovanja, saj pomaga pri sprejemanju ključnih poslovnih odločitev in nadzoru nad finančnimi viri podjetja.

Glavni cilj računovodstva je zagotoviti natančen in pravilen pregled nad finančnim stanjem podjetja. To se doseže s spremljanjem prihodkov, stroškov, sredstev in obveznosti podjetja ter spremljanjem vseh finančnih transakcij, ki se izvajajo. Slednje vključuje beleženje denarnih tokov, plačil, prejetih računov, terjatev in obveznosti.

Računovodstvo se deli na različna področja, vključno s finančnim računovodstvom, upravljanjem stroškov in upravljanjem davkov. Finančno računovodstvo se osredotoča na pripravo letnih poročil, bilanc stanja, izkazov poslovnega izida in denarnega toka. Upravljanje stroškov vključuje spremljanje stroškov proizvodnje in storitev ter sprejemanje odločitev o zmanjševanju stroškov. Upravljanje davkov se osredotoča na upravljanje davčne zakonodaje in skladnost z zakonodajo.

Računovodstvo je ključni del uspešnega poslovanja, saj pomaga podjetjem pri sprejemanju pravih odločitev na podlagi natančnih finančnih podatkov. Pravilno vodenje poslovnih knjig in sledenje finančnim transakcijam je zato ključno za uspeh vsakega podjetja.

Računovodstvo podjetja POINT.ER IT d.o.o. je bil ustanovljeno leta 2005. Čeprav smo majhni, smo po kakovosti in strokovnosti primerljivi z večjimi računovodskimi podjetji. V podjetju se vsaki stranki lahko posebej posvetimo in smo dosegljivi v vsakem trenutku. Zagotavljamo hitro odzivnost in sodoben način poslovanja. Računovodstvo vodimo strankam, kot so:
» mikro podjetja
» samostojni podjetniki
» društva
» zasebniki, ki imajo odprto dopolnilno dejavnost

Za naše stranke opravimo tudi kadrovske zadeve (pogodbe o zaposlitvi, podjemne pogodbe …).

Po želji strank opravljamo finančne posle (elektronsko bančništvo - plačilo računov, priprava dokumentacije za kredite).

Računovodstvo za vas ureja:
» knjiženje prejetih in izdanih računov
» knjiženje bančnih izpiskov s prilogami
» kniženje blagajniškega dnevnika, blagajniških prejemkov in izdatkov
» obračun plač zaposlenih in izdelava vseh obrazcev za plače
» obračun prispevkov za zasebnike
» obračun amortizacije o predmetenih in neopredmetenih osnovnih sredstev
» izpis dnevnikov, kartic, odprtih postavk in izkazov
» priprava dokumentacije za pridobitev bančnih posojil
» izdelava letnega obračuna plač za ZPIZ
» izdelava obračuna davka od dobička pravnih oseb
» izdelava napovedi za obračun davka od dejavnosti za zasebnika
» izdelava vseh z zakonom predpisanih bilanc in izkazov za poslovne namene in za javno objavo
» izdelava medletnih izkazov uspeha za vse stranke po dogovoru
» vnos vseh dokumentov na E-DAVKE in AJPES

Organiziramo in svetujemo pri vzpostavitvi vašega informacijskega sistema.


Naše računovodstvo lahko za vas opravlja kompletno vodenje, lahko pa nam prepustite v skrb samo določena področja. Za vaše lažje poslovanje pa vam nudimo tudi lasten program za računovodstvo in maloprodajo, na katerem lahko določene stvari naredite sami, nato pa vam na podlagi oddaljene pomoči opravimo storitev do konca oziromo nudimo kompletno storitev.


Naloga dobrega računovodstva je tudi, da izkoristi vse zakonske možnosti za optimalno poslovanje, kar se predvsem nanaša na obračunavanje davkov in drugih dajatev. Zato vse leto pozorno in skrbno spremljamo novosti davčne zakonodaje.


Za ceno naših računovodskih storitev se dogovorimo na začetku sodelovanja na podlagi vaših posredovanih podatkov.

Storitve se obračunavajo mesečno po sklenjeni pogodbi.

Ceno računovodskih storitev spreminjamo samo po dogovoru ob večjih spremembah.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več si preberite tukaj!