Možnost izvedbe plačil po povzetju, predračunu, s kartico, kripto

Brezplačna dostava nad 70€ po vsej Sloveniji!

Hitra dobava, z možnostjo vračila!

Z vami že več kot 15 let!

NAS mrežni diski

NAS (Network Attached Storage) mrežni diski so posebni diski, ki omogočajo shranjevanje podatkov in njihov dostop preko omrežja. Gre za napravo, ki deluje kot centralno skladišče podatkov za več uporabnikov, ki lahko do njih dostopajo preko različnih naprav, kot so računalniki, tablični računalniki in pametni telefoni.

NAS mrežni diski so lahko fizične naprave ali pa virtualni diski v oblaku, ki jih lahko uporabljajo tako posamezniki kot tudi podjetja. Te naprave omogočajo hitro in učinkovito shranjevanje, varnostno kopiranje in deljenje podatkov, ter jih je mogoče povezati v omrežje preko različnih protokolov, kot so FTP, SMB, NFS in drugi.

Ena od ključnih prednosti uporabe NAS mrežnih diskov je, da lahko do njih dostopajo vsi uporabniki v omrežju, kar poenostavi deljenje podatkov med sodelavci v podjetjih in omogoča boljšo organizacijo in varovanje podatkov. Poleg tega NAS mrežni diski ponujajo veliko prostora za shranjevanje podatkov, kar je še posebej pomembno za podjetja in organizacije, ki imajo velike količine podatkov, kot so fotografije, videoposnetki, dokumenti, in podobno.

Uporaba NAS mrežnih diskov omogoča tudi učinkovito varnostno kopiranje podatkov, saj se lahko avtomatsko izvajajo redni varnostni kopiji, ki zagotavljajo varnost in zanesljivost shranjenih podatkov. V primeru okvare diska ali izgube podatkov lahko hitro obnovimo podatke iz varnostne kopije, kar je ključno za poslovanje in delovanje podjetij.

Vse več podjetij in organizacij se odloča za uporabo NAS mrežnih diskov zaradi njihove učinkovitosti, varnosti in dostopnosti. Če imate velike količine podatkov in želite organizirati njihovo shranjevanje in dostopnost, potem je uporaba NAS mrežnih diskov zagotovo dobra rešitev.

Na trgu obstaja veliko proizvajalcev NAS mrežnih diskov, ki se razlikujejo po kakovosti, funkcijah in ceni. Nekateri najbolj znani proizvajalci NAS mrežnih diskov so:

Synology - Synology je eden najbolj priljubljenih proizvajalcev NAS mrežnih diskov, ki ponuja široko paleto modelov za domačo in poslovno uporabo.

QNAP - QNAP je prav tako priljubljen proizvajalec NAS mrežnih diskov, ki ponuja široko paleto izdelkov, od enostavnih domačih modelov do zmogljivih strežnikov za podjetja.

Western Digital - Western Digital (WD) je znan po svojih trdih diskih, vendar pa ponuja tudi široko paleto NAS mrežnih diskov za domačo in poslovno uporabo.

Seagate - Seagate je ena od vodilnih družb na področju trdih diskov in ponuja tudi široko paleto NAS mrežnih diskov za domačo in poslovno uporabo.

Netgear - Netgear je še en priljubljen proizvajalec NAS mrežnih diskov, ki ponuja modele za domačo in poslovno uporabo.

Poleg teh proizvajalcev obstajajo tudi drugi proizvajalci, kot so Asustor, Buffalo, Drobo in mnogi drugi, ki ponujajo različne modele NAS mrežnih diskov. Pri izbiri pravega modela je pomembno upoštevati vaše potrebe in proračun, ter primerjati funkcije in cene med različnimi proizvajalci.

NAS naprave proizvajalcev Synology, WD in QNAP, je mogoče naročiti v naši trgovini!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več si preberite tukaj!