Možnost izvedbe plačil po povzetju, predračunu, s kartico, kripto

Brezplačna dostava nad 70€ po vsej Sloveniji!

Hitra dobava, z možnostjo vračila!

Z vami že več kot 15 let!

Grafična kartica RTX 4080

Grafična kartica RTX 4080 je najnovejši model iz serije grafičnih kartic RTX podjetja Nvidia. Grafične kartice so začele prihajati na trg v začetku leta 2023. RTX 4080 ima najnovejšo arhitekturo grafičnega procesorja Ampere 2, ki ponuja vrhunsko zmogljivost. Ima 84 SM (Streaming Multiprocessors) enot, kar pomeni 10.560 CUDA jeder in 33 teraflopov zmogljivosti pri sledenju žarkov (ray tracing), kar je 2,2-krat več kot pri prejšnji generaciji kartic RTX 3080.

RTX 4080 ima do 24 GB visoko zmogljivega GDDR6X pomnilnika s hitrostjo 21 Gb/s, kar zagotavlja izjemno hitrost branja in pisanja podatkov. Prav tako ima nov sistem hlajenja, ki zagotavlja učinkovito odvajanje toplote. Tako kot prejšnje generacije kartic RTX, ima tudi RTX 4080 vgrajene napredne funkcije umetne inteligence, ki omogočajo avtomatsko spreminjanje kakovosti grafike glede na hitrost in moč procesorja.

Grafična kartica RTX 4080 je najbolj primerna za zahtevne uporabnike, ki želijo vrhunsko zmogljivost za igranje iger z visoko ločljivostjo, obdelavo videoposnetkov in druga zahtevna računalniška dela.

Grafične kartice že lahko naročite v naši spletni trgovini!

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več si preberite tukaj!