Možnost izvedbe plačil po povzetju, predračunu, s kartico, kripto

Brezplačna dostava nad 70€ po vsej Sloveniji!

Hitra dobava, z možnostjo vračila!

Z vami že več kot 15 let!

Kaj je digitalni bon?

Digitalni bon 2022 je dobroimetje v vrednosti 150€ v informacijskem sistemu Finančne uprave, ki ga lahko unovčite izključno za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme od 15.6.2022 do 30.11.2022!

Za kaj lahko izkoristite digitalni bon?

Unovčite ga lahko za:

- prenosnik, tablični ali namizni računalnik
- priklopne postaje za prenosni računalnik
- računalniškega zaslona
- tipkovnice in miške
- digitalnega papirja
- digitalnega peresa
- čitalnika pametnih kartic
- spletne kamere
- slušalk z mikrofonom
- večfunkcijske naprave, optičnega čitalnika (skenerja) ali tiskalnika
- 3D tiskalnika
- zunanje pomnilniške enote
- posebne računalniške opreme za digitalno vključenost invalidov in
- kompleta za učenje programiranja (vključno s kartičnim računalnikom in programsko opremo za razvojna okolja)

Kdo so upravičenci?

Do digitalnega bona ste upravičeni, če ste 12. marca 2022 imeli stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in ste bili takrat:

- šoloobvezen otrok, vpisan v 7., 8. ali 9. razred osnovne šole
- dijak srednje šole
- študent višje šole po predpisih o višjem strokovnem izobraževanju
- študent študijskega programa prve, druge ali tretje stopnje po predpisih o visokem šolstvu

Subvencionirani tečaji digitalnih veščin


Prebivalci Republike Slovenije, stari 55 let in več, se boste lahko v letu 2022 udeležili subvencioniranega neformalnega izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc. Udeležba na tem izobraževanju bo za vas brezplačna, pogoja za udeležbo sta stalno prebivališče v Republiki Sloveniji in starost 55 let ali več (oboje) na dan 12. 3. 2022.

!! POMEMBNO !! Šele ko boste opravili neformalno izobraževanje (osebe stare 55 let in več), boste v informacijski sistem FURS vpisani kot upravičenec do digitalnega bona ’22.

Za letošnja neformalna izobraževanja, namenjena starim 55 let ali več, torej ne koristite dobroimetja digitalnega bona, temveč dobroimetje po opravljenem neformalnem izobraževanju šele pridobite. Dobroimetje nato lahko koristite za nakup računalniške opreme.

Kakšen bo postopek unovčevanja digitalnih bonov v trgovini, ali se postopek pri nakupu preko spleta razlikuje?

Ko bo kupec izbral blago, bo pristopil do prodajalca in mu povedal, da bi zanj rad unovčil digitalni bon. Pri tem bo prodajalcu predal Izjavo o unovčitvi digitalnega bona '22. Prodajalec bo najprej preveril identiteto upravičenca, in sicer z izjavo o unovčitvi in vpisom EMŠO in davčne številke, v primeru nakupa v poslovalnici tudi z osebno izkaznico, potnim listom ali dovoljenjem za stalno prebivanje. Prodajalec z vpisom podatkov v informacijski sistem FURS pridobi podatek ali je kupec upravičenec do bona in kolikšno je razpoložljivo dobroimetje. Če upravičenci bone združujejo (bratje, sestre, polbratje in polsestre, ki so učenci zadnje triade OŠ, dijaki ali študentje) je potrebno izpolniti in predložiti še Izjavo o združitvi digitalnih bonov '22.

Tudi v spletni trgovini je postopek podoben. Upravičenec bo ob nakupu, ponudniku blaga posredoval podpisano izjavo o unovčitvi bona, oz. jo naložil v kolikor spletni ponudnik omogoči dodajanje priponk pri postopku nakupa. Enako velja za izjavo o združitvi digitalnih bonov.

Obrazci


Prenos datoteke: Izjava o unovčitvi digitalnega bona '22

Prenos datoteke: Izjava o združitvi digitalnih bonov '22

(vir: https://www.gov.si/zbirke/storitve/digitalni-bon/)

Artikel dodan za primerjavo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več si preberite tukaj!